Opening Dutch Design – huis van Oranje

mei 2012 Oranienbaum versie 2

Op 25 april was het dan eindelijk zo ver: Koningin Beatrix opende de expositie ‘Dutch Design’ in paleis Oranienbaum in Duitsland. Deze bijzondere locatie is het voormalige woonhuis van ‘Vorstin Henriette Catharina van Anhalt-Dessau’, prinses van Oranje-Nassau. Samen met hoedenmaakster Berry Rutjes, die hier ook haar werk exposeert, ga ik op pad. Tijdens de opening staan we te popelen om het werk van iconen als Gijs Bakker, Hella Jongerius, Jurgen Bey, Marcel Wanders en Iris van Herpen te bekijken. Al snel struinen wij door de gerestaureerde gangen van schloss Oranienbaum. In meer dan 50 slotkamers valt hier hun werk te bewonderen. Nederlandse ambacht en techniek vormen de rode draad van de tentoonstelling. Van meubelen, sieraden, glas, keramiek, accessoires en serviezen tot en met handgemaakte couturestukken. Elk handgemaakt object is uniek en vertelt zijn eigen verhaal. Het werk ziet er spannend uit, zo tussen de al deels vervallen slotmuren… Wij komen dan ook tijd te kort: Time flies! Voor we het weten racen we via de Autobahn terug naar ons kleine landje. Met heimwee kijken we terug. Maar gelukkig is Dutch Design – Huis van Oranje de hele zomer te bezichtigen. www.oranienbaumexhibition.com 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

%d bloggers op de volgende wijze: